Minilening


Wilt u een minilening aanvragen? Als u opzoek bent naar een minilening zijn er een aantal aanbieders en leningsvormen. Zo kunt u kiezen voor een minilening van Ferratum of van Saldodipje. Bij deze minilening aanbieders kunt u een geld bedrag lenen vanaf 100 euro tot maximaal 1500 euro. De looptijd van deze leningverstrekkers is van 15 dagen tot 62 dagen afhankelijk van de hoogte van uw lening. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een kleine lening in de vorm van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet van santander. Hier kunt u een lening vanaf 1500 euro aangaan met een vaste of variabele looptijd en rente.


Overzicht minilening aanbieders


Ferratum

€100 tot €1500
 • Geen BKR Toetsing of Registratie
 • Vanaf €100 euro tot €1500 euro
 • Looptijd 15, 30, 45 of 62 dagen
 • Garantstelling vsnsf €10,89
 • Zonder loonstrook mogelijk
 • Binnen 24 uur op uw rekening
POPULAIR

Santander

Vanaf €1500
 • Let op: Met BKR toetsing
 • Kleinste consumptief krediet
 • Looptijd minimaal 2 jaar
 • Persoonlijke lening
 • Doorlopend krediet
 • Met een 8 beoordeeld

Saldodipje

€100 tot €1500
 • Geen BKR Toetsing of Registratie
 • Vanaf €100 euro tot €1500 euro
 • Looptijd 15, 30, 45 of 62 dagen
 • Garantstelling vanaf €10,89
 • Zonder loonstrook mogelijk
 • Binnen 24 uur op uw rekening

 

De hoogte van een minilening?

U kunt kleine geldbedragen lenen met een minilening. De minilening aanbieder Saldodipje en Ferratum verstrekken deze kleine leningen. Dit start vanaf een bedrag van 100 euro. U kunt maximaal 1500 euro lenen. Zo kunt u een passende lening kiezen dat tussen 100 euro en 1500 ligt. Bijvoorbeeld een lening van 500 euro of wilt u meer lenen dan kunt u 1000 euro lenen.

 


Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd
Ferratum Direct aanvragen

€100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen
Saldodipje Direct aanvragen
€100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen

 

Het afbetalen van een minilening

De minilening moet binnen de afgesproken tijd terugbetaald zijn. Dit varieerd van 15 dagen voor een hele kleine lening van bijvoorbeeld 100 euro. Middelhoge lening van bijvoorbeeld 500 euro hebben een looptijd van 30 dagen of 45 dagen. De hogere minileningen van 1000 euro of 1500 euro hebben een looptijd van 45 dagen of 62 dagen. Op de websites van de minilening aanbieders kunt u middels een handige tool een geschikte hoogte en periode kiezen.

 


 

Kleine lening bij Santander

Naast lening aanbieders Ferratum en Saldodipje is er nog een lening aanbieder waarbij u een kleine lening kunt aanvragen. Dit is Santander en het is een wereldwijde betrouwbare lening aanbieder. Het voordeel van Santander is dat u een persoonlijke lening of doorlopend krediet kunt aanvragen vanaf 1500 euro. Bij de meeste lening aanbieders is het minimum leen bedrag van een persoonlijke lening of doorlopend krediet 2500 euro. Hierbij kunt u kiezen voor een persoonlijke lening met een vast leenbedrag en rente of een doorlopend krediet met een variabel leenbedrag en rente. Dit is een goed alternatief naast een minilening.

 


 

Persoonlijke garantsteller

Een persoonlijke garantsteller is die u kent en voor u garant wilt staan. Mocht u de lening niet optijd terug betaald hebben dan moet hij of zij de lening terug betalen. Zorg dat u ook de lening kunt terug betalen. De gegevens die de minilening aanbieders nodig hebben van de garantsteller zijn de naam, bankrekeninggegevens, kopie ID en een handtekening op de overeenkomst.

 


 

Externe garantsteller

Heeft u geen persoonlijke garantsteller? Dan is er de mogelijkheid om hiervoor een bedrijf in te schakelen. Dit wordt een externe garantsteller genoemd en dit zijn gespecialiseerde bedrijven die garantstellingen aanbieden. Zo kunt u toch een minilening aanvragen als u niet iemand hebt die voor u garant kan staan. Het nadeel is dat een externe garantsteller extra kosten met zich mee brengen.

 


 

Minilening met een BKR registratie

Het aanvragen van een minilening is mogelijk ook als u een negatief BKR registratie heeft staan. De meeste reguliere lening aanbieders zijn verplicht om een minilening aanvraag te melden bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Bij het lenen van kleine bedragen is dit niet nodig en kunt u een kleine lening aanvragen bij Saldodipje of Ferratum
 


 

Nadeel van een minilening

Het nadeel van een minilening is het te laat of niet terug betalen van een minilening. Hier zijn hoge kosten aan verbonden die op u of uw garantsteller worden verhaald. Zorg er dus ten alle tijden voor dat u een lening aangaat als u ook de lening kan afbetalen. Het is uiters belangrijk uw financiele zaken op orde te hebben en vervolgens een lening aan te gaan.

 


 

Voorwaarden van een minilening

Om te voldoen bij een minilening aanvraag moet u letten op de volgende zaken. U moet woonachtig zijn in Nederland en een Nederlandse nationaliteit hebben. U moet tussen 21 en 70 jaar zijn en u mag geen uitkering hebben of een uitzendkracht en ZZP’er zijn. Mogelijk een bewijs van inkomen zoals een recent bankafschrift om te bewijzen dat u de lening kunt terug betalen aan de minilening.